TrailRunningInfo.nl

In deze rubriek hebben we algemene artikelen opgenomen. Bijvoorbeeld over trailrunning in het algemeen, techniek, veiligheid etc.

Je9625670799 0ed6db186e z bent er over uit. Je wilt mee gaan doen aan een trailrun. Je allereerste! Je houdt van de natuur, je loopt graag langere afstanden, bent niet vies van wat hoogteverschil en modder, maar bovenal wil je gewoon genieten van het hardlopen met een lading gelijkgestemden. Grote kans dat als je eenmaal een trailrun hebt gelopen, je finaal verkocht bent. Want trailrunning is gaaf, mooi, leuk, uitdagend, ontspannend en heerlijk en… ik kan nog wel even doorgaan. Maar hoe moet je nu kiezen tussen al die gave trailruns, op mooie (buitenlandse) locaties? En welke is nu geschikt voor jou?

In dit korte artikel wat aandachtspunten.

Bron: ProRun.nl

Link: https://www.prorun.nl/training/trailrunning/je-eerste-trailrun/?

 

Add a comment

Een beginner op de trails? Of overweeg je de stap te maken? Denk dan eerst hieraan voordat je de modderige paden opzoekt. En? Heb je plannen om dit seizoen de gebaande paden te verlaten? Hoewel trailrunning tot op zekere hoogte lijkt op hardlopen op de weg, zijn er toch een paar dingen die je moet weten alvorens je de natuurlijke struikelroutes opzoekt. Daarom zijn in dit artikel een aatal goede trailrunningtips verzameld die je zeker gaan helpen bij het opstarten. Het lijken er misschien veel, maar ze zijn niet moeilijk om uit te voeren! Het belangrijkste: zorg dat je er lol in hebt, en wees voorzichtig. En als je eenmaal de modderspatten op je kuiten hebt gevoeld, dan ben je verkocht!

Bron: Runnersworld.com/nl

Link: https://www.runnersworld.com/nl/training/looptips/a26867010/19-tips-beginnende-trailrunners/

 

Add a comment

Misschien wil je wel een keer iets anders. Lekker lopen in de natuur. Verschillende ondergronden ervaren. Genieten van de rust en stilte om je heen. Het avontuur opzoeken. Nieuwe gebieden ontdekken. Trailrunnen wordt door veel hardlopers als minder belastend ervaren dan hardlopen op de weg. Dit heeft te maken met de zachtere ondergrond en wat meer afwisseling in de beweging. Dus het is sowieso gezond om hardlopen op de weg regelmatig af te wisselen met trailrunning op onverharde paden. Daarnaast is trailrunning ook nog eens heel uitdagend, avontuurlijk, rustgevend, leuk en afwisselend.

De redactie van RunnersWorld geeft in dit artikel 7 tips voor lopers die willen starten met trailrunning.

Bron: RunnersWorld

Link: https://www.runnersworld.nl/vestigingen/eindhoven/tips-advies/beginnen-met-trailrunning/

 

Add a comment

Als je eenmaal je hart hebt verloren aan trailrunnen, ontdek je dat er een hele wereld achter het trailrunnen zit. Het is een soort subcultuur binnen het loopwereldje. Met eigen ‘regels’, eigen afstanden, eigen gewoontes en bijzondere gebruiken. Dit is een leuk artikel over trailrunning in het algemeen. Zeker leuk voor lopers die aan trailrunning willen beginnen.

Bron: ProRun.nl

Link: https://www.prorun.nl/training/gevorderd/trailrunnen-is-meer-dan-alleen-lopen/

 

Add a comment

Met regen komt modder. Daar kunnen wij trailrunners niet om heen (of wel, maar dan moet je op de weg blijven lopen). Maar is dat nu ook niet de charme van trailrunnen? Genieten van het buiten zijn en de natuur in al zijn facetten? En zeg nu eerlijk: soms is er niets leukers dat even lekker door de modder te stampen! ?
In dit artikel een korte uitleg over hoe je het beste de modder kunt aanvallen.

Bron: ProRun.nl

Link:  https://www.prorun.nl/training/trailrunning/tips-om-door-de-modder-te-lopen/

 

Add a comment