TrailRunningInfo.nl

In deze rubriek vind je allerlei handige info op het gebied van trainingen. Tips, trucs, info over blessures, veiligheid en nog veel meer.

Er zijn verschillende soorten ondergrond waarop je kunt trainen, o.a. asfalt, bos of gras. Iedere ondergrond heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar wat is eigenlijk het trainingseffect van verschillende ondergronden? En is het beter altijd onverhard te lopen? Of juist verhard? Of is afwisseling misschien toch het beste? Prorun zocht het uit.

Bron: Prorun.nl

Link: https://www.prorun.nl/gezondheid/wat-is-de-beste-ondergrond-asfalt-bos-of-gras/

 

 

Add a comment

downhillBergafwaarts? Bescherm je lichaam door op je houding te letten. Trailrunning wordt steeds populairder, en daarbij ook het dwalen door berggebieden als de Alpen. Bij omhoog hardlopen is het zaak kortere pasjes te nemen en je intensiteit (hartslag!) niet te verhogen. Maar hoe moet je nu omlaag?

In dit artikel wat handige tips!

Bron: RunnersWorld.com/nl

Link:https://www.runnersworld.com/nl/training/looptips/a22746542/beter-afdalen/

 

Add a comment

Voor hardlopers die eens een keer wat anders willen, is trailrunning een mooi alternatief. Steeds meer hardlopers stappen over. Er zijn meer trailrunners en ook ook steeds meer evenementen. Maar bij het overstappen komt (misschien) wel meer kijken dan je denkt. In dit artikel staan handige tips die het overstappen een stuk makkelijker maken.... 

Bron: Runner'sWorld

Link: https://www.runnersweb.nl/training/overstap-trailrunning.htm

 

Add a comment

Ademhalen. Het lijkt zo makkelijk, totdat je gaat hardlopen. Dan gaat het opeens hortend, stotend, piepend en onregelmatig. Bovendien lijkt het wel dat hoe meer je erover nadenkt, des te lastiger het gaat. Dat is niet zo vreemd, want volgens The Guardian wordt er tijdens inspanning 16 keer meer zuurstof naar je longen gepompt dan in rust. Wil je goed kunnen rennen, dan zul je dus goed moeten ademhalen. In dit artikel meer daarover, incl. een checklist om zelf te kunnen beoordelen of je goed ademt.

Bron: ProRun.nl

Link: https://www.prorun.nl/training/trainingtips/train-je-adem/

 

Add a comment