TrailRunningInfo.nl

Voeding speelt een belangrijke rol bij trailrunning. Vaak duurt een wedstrijd enkele uren. Voeding (eten en drinken) is dan essentieel. Te denken valt aan energy drinks, energy bars  etc.
In dit onderdeel hebben we alle artikelen over voeding opgenomen.

 

running foodIedereen weet dat een uitgebalanceerd voedingspatroon leidt tot betere prestaties. Dat geldt niet alleen voor de professionele trailrunners maar eigenlijk voor alle trailrunners. De redactie van Runner'sWorld behandelt in dit artikel een boodschappenlijstje met 15 etenswaren die je vanaf nu elke keer in je wagentje moet gooien. Bovendien geven ze je smakelijke recepten en tips om met deze verplichte kost voor hardlopers overheerlijke maaltijden te bereiden.

Bron: RunnersWeb.nl

Link: https://www.runnersweb.nl/training/15-beste-voedingsmiddelen-voor-hardlopers.htm

Add a comment

Een ontbijt is belangrijk, een goede start van de dag. Eiwitten spelen een belangrijke rol in onze dagelijkse voeding. Zo belangrijk zelfs dat je bij het ontbijt pakweg 20 gram moet binnenkrijgen. Eieren zijn waarschijnlijk de eerste voedingsmiddelen die je kunt bedenken als geschikte eiwitbron. Lees verder en verbaas je over hoeveel andere ontbijtproducten met veel eiwitten er zijn naast het gekookte, gebakken of roereitje.

Bron: Runner's World/Runnersweb.nl

Link: https://www.runnersweb.nl/gezondheid/20x-een-gezond-eiwitrijk-ontbijt-2.htm

 

Add a comment

Als je langere afstanden gaat lopen, moet je onderweg jouw energievoorraad aanvullen. Dat kan bijvoorbeeld door energiegels. De redactie van Runner's World heeft 8 energiegels laten testen. daarbij ging het niet alleen om smaak, maar hebben ze ook gekeken naar gewicht, het aantal Kcal, de hoeveelheid koolhydraten, de hoeveelheid zout en de (advies)prijs.

De resultaten vind je in dit artikel.

Ook benieuwd, lees snel verder!

Bron: Runner's World

Link:https://www.runnersweb.nl/guide/8-energiegels-getest

 

Add a comment

Wanneer je langer dan een uur gaat lopen, dan wordt algemeen aangeraden om jouw energievoorraad (weer) aan te vullen. Dat kon door bijvoorbeeld energiedrank (mee) te nemen, maar ook sportrepen en/of -gelletjes. 

In dit artikel vind je algemene informatie over sportdrank. Bijvoorbeeld wat is het nut van sportdrank en wat is het verschil tussen hypotone, isotone en hypertone sportdrank?

Bron: Fit.nl

Link:https://www.fit.nl/voeding/vochtbalans/sportdrank

Add a comment

Voeding is een ondergeschoven kindje in de voorbereiding van een sportprestatie, terwijl voeding juist een erg belangrijke factor is. Voeding heeft een groot aandeel op het resultaat van je prestatie. Dit is zeker van belang bij trailrunners. Goede, gezonde voeding en voldoende vochtinname kan je sportprestaties bevorderen, verkeerde voeding en onvoldoende vocht kan je sportprestaties verminderen.

In dit artikel zijn de algemene basisbeginselen van voeding opgenomen.

Bron: MudSweatTrails

Link naar artikel: http://www.mudsweattrails.nl/voeding_trailrunning

Add a comment